Julkaisuja ja referenssejä

 

JULKAISUT

Artemjeff, Panu; Attias, Miriam; Mohammed, Adan (2023) Arviointi valtioneuvoston Yhdenvertainen Suomi -toimintaohjelmasta rasismin torjumiseksi ja väestösuhteiden edistämiseksi - Valto. Valtioneuvoston julkaisu.

Artemjeff, Panu; Attias, Miriam & ettunen, Pekka (2022) Report on integration policies in Finland has been published - Intercultural cities programme (coe.int) Euroopan neuvoston julkaisu.

Ervasti, Kaijus & Attias, Miriam (toim.) Sovittelu ja sen sovellukset | Edita. 2022

Attias, Miriam (2020). Identiteetit, konfliktit ja sovittelu. THL Tietokirjat, 2020

Attias Miriam & Kangasoja Jonna (toim.) Me ja ne - välineitä vastakkainasettelujen aikaan. Intokustannus, 2020. 

Attias, Miriam (2020). Vastakkainasettelut ja konfliktit koulussa. Teoksessa Resilienssiä rakentamassa - demokratiakasvatuksen tueksi. Opetushallituksen käsikirjat ja oppaat 2020:2. 

Translated in english:

Attias, Miriam (2020). Confrontations of Identity and Conflicts in Schools. In Building resilience – in support of democracy education. Guides and Handbooks of Finnish National Board of Education.


 
toa-heftiba-644511-unsplash.jpg

Tutkitusti toimivaksi todetTU yhteisösovittelun toimintamalli  

Forssan malli on toimintatapa, jolla voi sovitella ryhmien välisiä konflikteja ja purkaa laajempaa vastakkainasettelua, kun ilmapiiri on epämukava/turvaton. Forssan mallia suositellaan Oikeusministeriön julkaisussa Kooste vastaanottokeskuksista hyvien väestösuhteiden edistäjinä TRUST-hankkeen ensimmäisen vaiheen tuloksia ja havaintoja

Voitimme Hämeen poliisilaitoksen sekä sovittelija Hanna Vuorisen kanssa Forssan mallilla kaksi palkintoa vuonna 2018:   

European Crime Prevention Award (Eurooppalainen rikoksentorjuntakilpailu) 2018

Suomen kansallisen rikoksentorjuntakilpailun voittaja 2018

Se esitellään testattujen ja hyvien käytäntöjen joukossa EU:n rikoksentorjuntaverkoston (EUCPN) työkalupakissa: Toolbox Series No 14 - Community-Oriented Policing in the European Union Today (s.63).

 

 

NaapuruussovitteluSTA…

Naapuruussovittelu on mallinnettu vuonna 2017 julkaistussa Rikoksentorjuntaneuvoston ja STEAN rahoittamassa Naapuruussovittelun käsikirjassa, jonka pääasiallinen kirjoittaja olen.

Sitä suositellaan mm. Oikeusministeriön Kansallisessa rikoksentorjuntaohjelmassa vuodelta 2016 (s.32) & Oikeusministeriön ja Työ-ja elinkeinoministeriön yhteisjulkaisussa Miten meillä menee - Kartoitus väestösuhteiden tilasta Suomessa painopisteenä vastaanottokeskuspaikkakunnat vuodelta 2017 (s.89).

Sisäisen turvallisuuden turvallisuussuunnittelun hyvien väestösuhteiden toimenpidekortissa ja paikallisen ja alueellisen turvallisuussuunnittelun kansallisissa linjauksissa (s.27). Se oli mukana myös ympäristöministeriövetoisessa Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisen toimenpideohjelmassa (AUNE 2016-2019).

ryoji-iwata-479447-unsplash.jpg
 
 

ASIAKKAIDEN REFERENSSEJÄ

“Luottamuksellinen suhde alusta alkaen mahdollisti vaikeidenkin asioiden käsittelyn. Miriam osasi hienosti esittää kysymyksiä haastaen minut pohtimaan asioita syvällisesti. Hän pystyi myös kiteyttämään ajatukseni jatkopohdintoihin. Hän on persoonana lämmin ja rauhallinen. Toisaalta myös hyvin ammattitaitoinen ja luottamusta herättävä.”

Päiväkodin johtaja, yksilötyönohjaus

“Miriam haastatteli osapuolia erikseen, minkä jälkeen kokoonnuttiin yhteen. Keskustelussa hän antaa tilaa näkemyksille, tuo uusia näkökulmia ja pohdituttaa kysymyksillä. Miriam kuuntelee, välittää ja kohtaa ihmisiä ennakkoluulottomasti. Hänellä on rauhallinen ja ratkaisukeskeinen työote.”

Peruskoulun rehtori, työyhteisön kehittämisprosessi ja työyhteisösovittelu

“Miriamilla on erittäin rauhallinen ja jalat maassa työote. Hän laittoi meidät itse muotoilemaan kysymykset. On olo, että hänellä on paljon asiantuntemusta, ja antaa sen käyttöömme kun on tarve. “

Nuorisopalveluiden esihenkilö, ryhmätyönohjaus

“Kiitos ajatuksia herättäneestä kokonaisuudesta! Meidän pienryhmässä syntyi hyvää, rakentavaa keskustelua, joka jatkui lounaallakin ja seuraavana päivänäkin. Näistä asioista ei voi liikaa puhua.

Aitous ja luonnollisuus välittyi salin perälle asti. Oli paljon asioita, jotka auttoivat jäsentämään omaa ajattelua. Ajatuksella aion vielä palata materiaaleihin. Kiitos!”

Palautteita koulutuksista