Referenssejä


 
 
toa-heftiba-644511-unsplash.jpg

Tutkitusti toimivaksi todetun yhteisösovittelun toimintamallin kehittäjä  

Forssan malli on toimintatapa, jolla voi sovitella ryhmien välisiä konflikteja ja purkaa laajempaa vastakkainasettelua, kun ilmapiiri on epämukava/turvaton. Forssan mallia suositellaan Oikeusministeriön julkaisussa Kooste vastaanottokeskuksista hyvien väestösuhteiden edistäjinä TRUST-hankkeen ensimmäisen vaiheen tuloksia ja havaintoja

Voitimme Hämeen poliisilaitoksen sekä sovittelija Hanna Vuorisen kanssa Forssan mallilla kaksi palkintoa vuonna 2018:   

European Crime Prevention Award (Eurooppalainen rikoksentorjuntakilpailu) 2018

Suomen kansallisen rikoksentorjuntakilpailun voittaja 2018

Se esitellään testattujen ja hyvien käytäntöjen joukossa EU:n rikoksentorjuntaverkoston (EUCPN) työkalupakissa: Toolbox Series No 14 - Community-Oriented Policing in the European Union Today (s.63).

 

 

Naapuruussovittelun kehittäjä

Naapuruussovittelu on mallinnettu vuonna 2017 julkaistussa Rikoksentorjuntaneuvoston ja STEAN rahoittamassa Naapuruussovittelun käsikirjassa, jonka pääasiallinen kirjoittaja olen.

Sitä suositellaan mm. Oikeusministeriön Kansallisessa rikoksentorjuntaohjelmassa vuodelta 2016 (s.32) & Oikeusministeriön ja Työ-ja elinkeinoministeriön yhteisjulkaisussa Miten meillä menee - Kartoitus väestösuhteiden tilasta Suomessa painopisteenä vastaanottokeskuspaikkakunnat vuodelta 2017 (s.89).

Sisäisen turvallisuuden turvallisuussuunnittelun hyvien väestösuhteiden toimenpidekortissa ja paikallisen ja alueellisen turvallisuussuunnittelun kansallisissa linjauksissa (s.27). Se on mukana myös ympäristöministeriövetoisessa Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisen toimenpideohjelmassa (AUNE 2016-2019).

ryoji-iwata-479447-unsplash.jpg